Speerpunten

Openbare orde & Veiligheid

Openbare orde & Veiligheid

Omschrijving speerpunt

De burgemeester, het college en de gemeenteraad van Landsmeer werken aan een veilige, leefbare en gezonde samenleving voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Het bereiken van zowel fysieke als sociale veiligheid moet worden gerealiseerd door middel van integraal samenwerken van partners, preventief optreden en door gebiedsgericht aan het werk te gaan. Het voorkomen van woninginbraken, jeugdoverlast, High impact crimes en een brandveilige woon- en leefomgeving en je veilig in het verkeer voelen zijn thema’s waar aan wordt gewerkt.

Wat willen we bereiken?

Minder woninginbraken dan de voorgaande jaren.

Wat gaan we daar voor doen?

- De inwoners worden het gehele jaar door geïnformeerd over het voorkomen van woninginbraken via de gemeentelijke communicatiekanalen zoals; Facebook, Kompas en de gemeentelijke website.

- Het voorkomen van woninginbraken is in de week van de veiligheid het thema waar aandacht voor wordt gevraagd via verschillende activiteiten.

- Politie zet in op de aanpak van mobiel banditisme (rondtrekkende criminele bendes) en op het versterken van de heterdaadkracht (het vermogen om kort na het delict de dader te pakken).

- Politie werkt gebiedsgericht. Wat betekent dat zogenaamde ‘hotspots’ tijdens de surveillance vaker worden bezocht. Gemeentelijke handhaving kan hierbij ondersteunen.

Wat willen we bereiken?

Vergroten bewustwording brandveilig wonen.

Wat gaan we daar voor doen?

- Uitvoeren bereikbaarheidsactie hulpdiensten.

- De inwoners worden het gehele jaar door geïnformeerd over het voorkomen van een woningbrand via de gemeentelijke communicatiekanalen zoals; Facebook, Kompas en de gemeentelijke website.

Wat willen we bereiken?

Vergroten verkeersveiligheid.

Wat gaan we daar voor doen?

- Uitvoeren verkeerscontroles.

Wat willen we bereiken?

Verminderen van overlast door het samenkomen van jongeren in de openbare ruimte.

Wat gaan we daar voor doen?

- Het jongerenwerk dusdanig positioneren dat zij goed contact met de Landsmeerse jeugd hebben.

- Uitvoeren handhavingsacties wanneer de overlast blijft toenemen.

- Het Jeugd netwerk overleg (JNO) gebruiken om signalen te delen met de veiligheidspartners en een gezamenlijke aanpak op te stellen.

- Communiceren hoe en op welke wijze inwoners jeugdoverlast kunnen melden.

Deze pagina is gebouwd op 11/02/2021 11:03:58 met de export van 11/02/2021 10:50:24